Η γρηγορότερη δίαιτα στον κόσμο

Η δίαιτα με σωληνάκι ή TUBE DIET, είναι η ασφαλέστερη και γρηγορότερη δίαιτα στον κόσμο. Ταχύτερη και αποδοτικότερη ακόμη και από τα χειρουργεία παχυσαρκίας βαριατρικής χειρουργικής.

Μια τεχνική δίαιτας που ο ενδιαφερόμενος σιτίζεται για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα μέσω ενός μικρού σωληνίσκου.
Ένας μικροσκοπικός σωληνίσκος (feeding tube), μπαίνει χωρίς αναισθησία σε ελάχιστο χρόνο από την μύτη και καταλήγει στο στομάχι.

Ο ενδιαφερόμενος διατρέφεται με ένα ειδικό πρωτεϊνικό διάλυμα από 3-10 ημέρες και μέσα σε ελάχιστο χρόνο, δημιουργείτε μια μεταβολική κατάσταση διατροφικής κέτωσης που προκαλεί ακραία διακοπή της πείνας και κορεσμό.

Η χορήγηση του διαλύματος πρωτεΐνης είναι εξατομικευμένη για κάθε ασθενή και ο βαθμός λιπόλυσης ελέγχεται καθημερινά.

Η αποτελεσματικότητα είναι περίπου 7-10% του βάρους μας σε δέκα ημέρες. Αφορά όλες τις κατηγορίες διαταραχής βάρους και λίπους ακόμα και την κυτταρίτιδα. Η διάρκεια και αυτή εξατομικεύεται και μπορεί να είναι από 3-10 ημέρες.

Η θεραπείας απολίπωσης Tube Diet μπορεί να επαναληφθεί όσες φορές επιθυμούμε αλλά πρέπει να μεσολαβούν μεσοδιαστήματα απλής συντήρησης ή δίαιτας και αυτό κρίνεται από τον ιατρό.

Η μοναδικότητα της

Το πιο σημαντικό σημείο στην δίαιτα με το σωληνάκι ή Tube Diet είναι η ακαριαία μείωση της ινσουλίνης και αυτό οφείλεται, όχι μόνο στον κετογονικό  χαρακτήρα της δίαιτας, αλλά κυρίως στο ότι τίποτα δεν διεγείρει τις γευστικές απολήξεις της γλώσσας. Το φαινόμενο αυτό είναι ένα bypass της εγκεφαλικής φάσης σίτισης (bypassing the cephalic phase of eating).